Koran is beschermd

Koran is Beschermd

De beschermdheid van de Koran is nogmaals officieel geregistreerd

Dr. Tayyar Altikulac heeft na zijn tienjarige onderzoek bewezen dat tussen de 4 originele Koran’s en de Koran’s van tegenwoordig geen enkel veranderingen zijn waargenomen.
Dr. Tayyar Altikulac heeft na zijn tienjarige onderzoek bewezen en verteld dat tussen de 4 originele Koran’s en de Koran’s van tegenwoordig, gecontroleerd zijn per woord en per letters, dat er geen enkel veranderingen zijn.
Dr. Altikulac, oud minister van Diyanet Stichting heeft informatie gegeven over zijn onderzoek dat 10 jaar heeft geduurd in samenwerking met IRCICA en Diyanet Stichting van Turkije, tussen de 4 originele Koran’s en de Koran’s uit de hele wereld.
Altikulac  zegt  dat er jarenlang verteld wordt dat de Koran niet veranderd of vervalst is maar dat ze niet konden bewijzen,  vermeld erbij dat door de Turkije Diyanet Stichting en IRCICA gedrukte originele Korans speciale exacte exemplaren,  dat de Koran een boek is dat tot op heden geen enkel veranderingen zijn opgetreden.
Altikulac verteld dat de oude documenten ( bladzijdes waaruit de Koran is ontstaan ), verstopt waren in de bibliotheek en niemand die kans had de deksel te openen, vermeld erbij dat met de technologische vooruitgang, de oude documenten uit de bibliotheek dank zij de digitale opnames over zijn gegaan tot de digitale omgeving en omgezet tot een boek.

De originele Koran staat in Topkapi Saray Museum, Mushaf-i Serif wat naar eerwaardige Khalief Osman wordt gerelateerd, is tussen door IRCICA samengestelde speciale exacte exemplaren en de Koran’s wat over de hele wereld gelezen wordt, is gebleken dat er geen enkel veranderingen zijn tussen deze, gecontroleerd van woord tot woord en van letter tot letter, zelfs van tand tot tand, zo vermeldt Altikulac, dat dezelfde onderzoek ook is gedaan in Cairo op de El-Meshedul- Huseyni Koran wat gerelateerd wordt naar Khalief Osman.

“ER ZIJN WEL SPELLINGS VERSCHILLEN MAAR…”

Op de Koran’s die staan in Taskent ( hoofdstad van Ozbekistan ) in de Turkse en Islamitische Levenswerken Museum, ook dezelfde onderzoek hebben gedaan, zo vermeldt Altikulac, “ deze waren reeds geschreven in diverse geografische streken tijdens de eerste eeuw van de emigratie. Koran’s  toonden parallelheid met elkaar,  maar toonden ook parallelheid met de Koran’s over de hele wereld. Er waren wel kleine en eenvoudige spellingsverschillen die geen enkel verband had met de oorspronkelijke. Niet veel, niet weinig. Dit is erg prachtig en rustgevend…
Ik beoordeel dit voor de moslims als een erg belangrijke resultaat..”

De werkzaamheden op de Koran’s in Sana ( in Yemen )  duurt nog voort, zo zegt Altikulac, “ deze zijn bijna af, binnenkort gaan ze naar de drukkerij”.  Tayyar Altikulac verteld dat ze met de onderzoeken al 10 jaar bezig zijn.
Prof. Dr. Ekmeleddin Ihsanoglu, voorzitter van de Islamitische Konferance ( IKT ), vermeld dat de werkzaamheden een belangrijke resultaten hebben geboekt, “ uit de resultaten van de onderzoek is bewezen dat vanaf het moment van de openbaring  van de Koran tot nu toe het zelfde  zijn gebleven, geen een letter, geen een woord, niet veel en niet minder is aangetoond”.
De ministerie van Diyanet Stichting Ali Bardakoglu vermeld, dat in Turkije 3 belangrijke Koran’s zijn uit de periode van Khalief Osman, waarvan de ene door Diyanet Stichting wordt gepubliceerd, de andere 2 door IRCICA, en dat de Koran van SANA ( plaatsje in Yemen ) binnenkort gepubliceerd zal worden.
Bardakogluk vermeld dat de onderzoeken op de Koran’s door Tayyar Altikulac wordt gedaan en zegt “heeft 4 publicaties te boven gebracht, zodanig vanaf het moment dat Koran is gezonden, geen enkel verandering is tussen de originele Koran’s en dat de moslims, met de uiteindelijke bescherming van Allah,Koran als hun eigen ogen beschermd hebben”.

( bron; Haksoz Nieuws )